Flipp och flopp

NU kör vi en litet  flipp och flopp inlägg idag :)

Jag floppar stort  folk som luras via blocket eller hästnet .. min kompis råkade ut för detta och fick leta väldigt länge i byn där dom skulle träffas och innan dom svarade och sa att dom ljög hade det gått 3 timmar !! Alltså ska ni titta på nån häst eller nåt säkra er på att det inte är lureri .. fråga t.ex  vilken gata (EXAKT ) och leta upp det på internet och se om dte ligger nåt stall där , hör du att det är en ung person be dom att få snacka med en förälder eller be om deras förälders nummer !  Hoppas det inte inträffar er !



Sen flippar jag  dessa EXTREMT sköna ridbyxor , köpte dessa på hööks och dom är absolut värda pengarna , har aldrig haft så sköna ridbyxor , bra kvalite på dom och sköna att rida i ! :)

<--- awesoma byxor ! :D flipp flipp flipp flipp och återigen flipp på dom !


// ellena

enoskyldigblomma




Hatar men älskar bilden samtidigt !

Hatar den för den påminner om höst och att det blir mörkare morkare och kallare och kallare , men älskar bilden då jag tycker den känns helt naturlig !

Imorgon ska jag och min nya awesoma klass iväg till bulltofta och ha sån sju kamp eller nåt , hahha så kul det kommer bli ! Lovar jag kommer sabba för hela laget , jag får alltid sån panik och bara springer när dte är såna tävlingar , och då blir folk helt sura för jag springer fel , :(( PLUS så hatar jag att förlora också så .. :p



fick  bli en liten bild på får :D



awweee , fick bli  en liten jättte gullig bild på min prins


// ellena

Träningar..

Hejhej !

Skickat iväg ett mejl till min  gamla tränare Cecilia nu  ( SKIIIT DUKTIG ) ! Hoppas hon kan komma så snabbt som möjligt och träna oss , riktigt sugen på att börja få igång min tjockis häst , haha !  Imorgon har jag hört att det skulle bli 26 grader :oo ska lätt rida ut med matilda och jeanette då !  annars blir det markarbete i ridhuset.
Blir det fint kommer även nya bilder imorgon.

Min fine <3


// ellena

Tillbaka!

Min dator har varit sönder, men nu är mamma äntligen hemma så nu kan jag äntligen skriva igen! :)
Har inte ridit särskilt mycket då jag funderat på om Fairy kunde vara halt, vilket vi nu kommit fram till att hon antagligen inte är. Är väldigt överbeskyddande över min häst. Det finns människor som hela tiden tror att de själva är sjuka och får små förkylningar att kunna vara pest, jag är likadan med Fairy. Jag tror att om hon snubblar, då kan hon ha brutit benet eller om hon står lite konstigt i hagen, då har hon fång. Men jag brukar kontrollera mig själv och tänka "nejnej, det har hon inte!"


Sexig bild, på sexig ryttare och en oskyldig häst.

// Klara & Fairy :)<3

Sylveéstarie

Tänkte ladda upp lite bilder :D

lade upp typ 10 bilder och sen hackar datorn och så försvinner dom så ja  laddar upp dom imorgon :)



///Ellena







SUUPPEER :D

Hejhej !

Testade sadelen idag , den passade super ! :D Testade även hoppa med den då det är en Allround sadel .. han travade över hindret en gång utan att titta på hindret innan , så dagens ridpass gick super ! :D

Saknar ni flip och flop ? ska jag göra en ikväll ..eller är det skitsamma ?

// Ellena :)

skolan .. -.-

Hejhej !
nu börjar skolan igen  , usch :( skulle lätt kunnat haft påsklov och ja alla jäkla lov nu och sen kanske gå i skolan nån vecka :(

aja , hejdå ! :)

Dressyrpass här med!

Idag så har jag också haft ett dressyrpass! Läste "Dressyr med Kyra" och där stod det att det kunde vara en utmaning att få hästen att rida helt raktfram och se hur den går i en spegel. Dock, så för oss var det en baggis. Fairy gick där lunkandes helt spikrakt framåt, med öronen intresserade framåt mot spegeln! Dock så prövade vi inte i galopp, då vi la lite mer arbete i att göra skänkelvikning. Det gick! Vi kommer nog ha någon lektion för Jimmy i stallet för att få ner Fairy på tygel. Hon verkar behöva en del hjälp, men jag vill absolut inte använda inspänningstyglar då hon för det första bara skulle bli latare (hon är rätt seg av sig) och att det inte skulle vara rätt sätt att lära en häst att gå på tygeln, då det inte bara är att få hästen att kröka på nacken som det handlar om utan också att den ska göra ett undertramp som skjuter upp ryggen o.s.v.


Förresten så ska vi börja med regelbundna träningar för Lotta i hoppning om tre veckor! Längtar!

dressyrpass

hejhej !
Dagens ridning var ett hårt dressyrpass för min del ! Vi tränade för en tjej i stallet.
Vi tränade på att få han ställd på volten i trav  , då vi aldrig tränat på det föut var det ganska svårt för oss. Men efter ett tag så skritta vi och tränade på det i skritt  alltså att trycka ut och in honom med skänkeln och inte använda tyglarna , i slutet gick det väl hyfsat bra ! :D
vi ska börja träna för tränare nu varje måndag ( dock ej imorgon )  så det blir väl bättre !
sen sa hon tjejen vi tränade för att min häst hade fin extriör eller nåt haha , jag bara ja tack liksom fatta inte ett skit , vad är extriör blablalbla ... ?  Imorgon ska vi testa sadelen vi tog hem idag ,och testa hoppa ett skutt med den också så vi ser hur den är !!
Ikväll är det veronica maggio på malmöfestivalen , jag och klara ska dit och se på henne , mycket kul !
någon mer av er läsare som ska dit .. eller som varit där när ni läser detta , hälsa på oss isåfall! :D




// Ellena  :)

Sadlar

Godmorgon folk !
Idag skiner solen och jag ska strax åka iväg till Sylle !
Men innan dess så ska jag åka och hämta en sadel vi ska pröva till Sylle. Vi har ju haft runt 6 sadlar under det närmaste 3 månaderna , men så köpte vi en  bomlös ( dom passar alla hästar , då dom just som namnet heter inte har nån bom )  vi köpte den då han fortfarande är ung och växer och musklar sig! Men under den bomlös kan man dock inte ha något shabrack utan bara padd , och det suger och sen kan man inte heller hoppa med den bomlöse ! Så nu ska vi åka titta på en riktig sadel och bara se hur den sitter , då det är en kompis till oss som har sadelen.  Önska mig lycka till, haha !

Vad har ni för sadlar på era hästar eller rättare sagt  vad hade ni för sadlar när dom var unghästar ? :)

<---- bomlös , som ni ser förstår ni nog varför man inte kan hoppa med den !


// Ellena :)

Godmajs :D

Godnatt på er allihopa ! :D

hoppas vi väcks av många kommentarer , förslag o.s.v :D


Imorgon :)

Hejsan !

Kan någon av er ge lite tips på roliga övningar som hästen tycker om , som inte är allt för svåra och ganska lösgörande ..? Sitte rnämligen och funderar  på vad jag ska göra imorgon med Sylle !

// Ellena :)

Flipp eller Flopp?

Vi hade tänkt göra lite flipp eller flopp inlägg! Såklart så är Flipp, när något är bra :) Och Flopp, när något är en total flopp!


Okej först och främst ska vi floppa ! En stor fet FLOPP åt  dessa hårborstar

Dom går sönder sjukt lätt :(!


Och sista floppen för idag blir den största , - vi floppar totalt att skolan börjar igen :(

sedan har vi ju nu FLIPP :D
Jag flippar totalt åt hästmagazinet , det e en sjukt bra tidningen med mycket bra fakta tycker jag , så det är absolut bra spenderat med pengar :D


och sen flippar jag också att min mamma kom hem med mat från malmöfestivalen :D



flipp och flopp kommer imorgon  med klara :D

// Ellena :D

Inlärning med Fairy :)

Efter att ha läst lite i "Dressyr med Kyra" så har jag fått lite små idéer om grejer att lära Fairy, skänkelvikning är ett första måste och sedan ska jag lära henne enkelt galoppombyte. Men först så måste vi träna lite på galoppfattningar också haha! Men övrigt så i hanteringen så ska vi träna på att gå in i spolspiltan!


Vårt misslyckade försök till ökad trav... Fina sträckta tyglar också va?

//Klara & Fairy ♥

Länkbyte!

http://pponnybrudar.blogg.se!

Grymt välgjord och intressant blogg! Följ & Kommentera!

Böcker!

Följ min blogg med Bloglovin ?

Vad läser ni läsare för hästböcker?

Jag har

"Hur man blir en ryttare"
"Förstå hästens beteende"
"Djuredoktorn HÄST"
"Hästprat, en bok om att förstå hästar"
"Horsemanship"
"Dressyr med Kyra"
"Hästar och Ponnyer"
"Första ryttarboken"
"Hästens kroppspråk"
"Rid i harmoni med hästen"

Jag tycker de är väldigt bra och de har lärt mig en del! Har ni någon av dessa? :)

Och förövrigt så läser jag mycket HP-böcker ^^


// Klara :)

20.8.11

Hejsan !

Idag i stallet hände inget speciellt bara mockade och gosade lite med Sylle! Sjukt härligt att se att han trivs så bra i stallet !
Ska leta upp ett par ridbyxor och  lite andra höstgrejer till mig och hästen på Horze (internetshop) några byxor ni kan föreslå eller täcke o.s.v ? :)


 MHAHHAHAH det funka att ladda upp bilden!    // Ellena :D

// Ellena & Sylle

Slappdag :)

Idag hade jag och Fairy en liten slappdag. Ellena och jag sov länge idag så jag kom inte iväg förrän vid fyra till stallet. Men Fairy var nöjd! Hon fick stå i gången medans jag mockade, hon stog jätte lugnt! :) (i vårat förra stall så fick hon panik varje gång hon stod uppbunden och brukade stegra o.s.v). Efter det så gick vi (fast mest hon) och åt betade utanför stallet, hon blev matglad och ville inte göra mina små övningar utan gick till gräset direkt, dock så blev det några övningar, men jag fick vara riktigt bestämd! Imorgon blir det nog dressyr inne i stora ridhuset eller så hänger vi på någon om de ska rida ut!



Bild från i onsdags :)

// Klara & Fairy <3

Hejsan svejsan :)

Vi är just nu hemma och Ellena och har fixat den nya designen :) Vad tycks?


Ponnyflipparna startar :)

Nu startar jag och Ellena en blogg, vi ska ju inte stå i samma stall längre, men vill fortfarande veta vad den andra gör om dagarna :)

Välkommen till min nya blogg!